Boringen Verheyden

Een familiebedrijf met meer dan 50 jaar ervaring

Boringen Verheyden is een dynamisch familiebedrijf in Onze-Lieve-Vrouw-Waver dat reeds meer dan vijf decennia de toon zet. We zijn begonnen in 1958, voornamelijk met het boren van waterputten. Vandaag ligt de klemtoon op geothermische putten. Deze jarenlange ervaring vertaalt zich in een kostbare en nuttige expertise, onder meer door de opbouw van onze eigen databank. Daarin hebben we alle boorverslagen opgeslagen, met  onder meer de boordieptes per locatie, de gebruikte materialen, de wateranalyses en –debieten en kaarten van grond- en waterlagen. Elk nieuw project start met de consultatie van deze databank. Dit laat toe om een zeer goede inschatting te maken van het project naar de te verwachten kwaliteit, werk- en prijsgrootte.

Boringen Verheyden wil steeds op een veilige, vernieuwende en milieuvriendelijke manier opereren waarbij alle werknemers (arbeiders en bedienden) in een aangename omgeving, met de juiste middelen en/of materialen plus adequate opleidingen kunnen functioneren. Een permanente ontwikkeling en verbetering van de boormachines en installatiemachines zijn hierbij noodzakelijk. Wij stellen vast dat onze verworven nieuwe technieken ook navolging vindt bij soortgelijke bedrijven. Boringen Verheyden is op het gebied van boringen trendsettend en wil dit zo houden.

Boringen Verheyden wil zowel de spoelboor- als de zuigboortechniek blijvend perfectioneren waarbij telkens een aantal belangrijke parameters gemeten worden: werfveiligheid en werfnetheid, milieuvriendelijkheid, duurzaamheid, ergonomische omstandigheden, prijs-kwaliteit verhouding, enzovoort.

Boringen Verheyden kiest altijd voor duurzaamheid. Dat betekent soms een iets hogere prijsofferte voor de klant.  Eén ding is zeker: op kwaliteit wensen wij niet in te boeten.

Boringen Verheyden werkt voor de geothermische boringen samen met vakkundige installateurs van warmtepompen. Voor de plaatsing van waterpompen schakelen wij onze eigen medewerkers in. Dat betekent bij een complete installatie van boring tot en met pompinstallatie door Boringen Verheyden een perfect werkend systeem.

Boringen Verheyden wil toonaangevend en wil in alle projecten trendsettend zijn en blijven. Dit doen we door onder meer actief deel uit te maken van verschillende onderzoeksprojecten (Smart geotherm, Geotabs, wp-direct, IWT-HOBU) en door zelf boortrainingen te verzorgen in binnen- en buitenland.

Boringen Verheyden streeft ernaar om bij problemen met leveranciers en klanten altijd op een positieve manier naar de gepaste oplossingen te zoeken waarmee beide partijen zich kunnen verzoenen én waarbij de kwaliteit van het project altijd prioritair is.